Съвестно изпълнявах правомощията си. С тези думи се защити бившият министър на околната среда

...
Съвестно изпълнявах правомощията си. С тези думи се защити бившият министър на околната среда
Коментари Харесай

Нено Димов пред съда: Съвестно изпълнявах правомощията си

Съвестно изпълнявах правомощията си. С тези думи се защити бившият министър на околната среда Нено Димов по време на съвещание на Специализирания съд, който през днешния ден ще се произнесе каква ще бъде мярката на ексминистъра, осведоми Българска телеграфна агенция.

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше арестуван, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше призната от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението против Нено Димов е обвързвано с рецесията с водата в Перник, само че проверяващите работят и по аферата с импорт на отпадък от Италия, а през вчерашния ден бе оповестено, че са конфискувани документи и по концесията в Банско на " Юлен ".

Държавното обвиняване изиска непрекъснат арест за Димов, който е обвинен в умишлена занемареност за водната рецесия в Перник.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев се аргументира, че ако съдът не задържи за непрекъснато в ареста някогашния министър, той би могъл да повлияе на очевидци и да попречи на следствието. Кънев добави, че това може да стане, защото към момента е министър на околната среда и водите, до момента в който Народното събрание не гласоподава оставката му.

Прокурорът съобщи, че няма опасност Димов да се укрие, само че обвиняването против някогашния министър е от изключителна социална опасност заради огромния размер на породените вреди (11 милиона лева) и тъй като са наранени над 90 000 души от водната рецесия в Перник.

Димов е имал необходимата информация, само че не е упражнил пълномощията си по закон, изясни прокурорът.

Ина Лулчева, която е юрист на Димов, отговори, че водите са били в ресора на заместник-министъра Красимир Живков, който е разпределял дилемите на профилиран отдел в Министерството на околната среда и водите, което дава отговор за водите. Тя акцентира, че Димов единствено е утвърждавал графиците за водоподаване, препоръчани му от Живков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР